Als toonaangevende speler in de Media Production Industry staat Zalsman middenin de samenleving. Het bedrijf bestaat sinds 1857, telt 103 medewerkers (FTE), is sinds 2007 Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier en is gevestigd in Zwolle.

Om de voetafdruk betreft het woon/werkverkeer te verlagen, is contact gezocht met diverse conventionele autoleasebedrijven en met Kyoto-lease om te ‘sparren’ over de mogelijkheden om dit aspect te verduurzamen. In een vroeg stadium werd al duidelijk dat duurzame lease-oplossingen en ‘echt groen-zijn’een specialisme is, dat weinig autolease-bedrijven beheersen. Vaak wordt het als marketingtool ingezet en blijkt het leasebedrijf in de praktijk nauwelijks duurzaam.

Het onderscheidende van Kyoto-lease betreft duurzaamheid was na een eerste meeting al evident; Kyoto-lease ademt duurzaamheid en is geïntegreerd onderdeel in de gehele bedrijfsvoering van Hans en Niels Braamse. Daarnaast is hun creativiteit, inventiviteit, flexibiliteit en uitgebreid netwerk basis voor succesvol en duurzaam zaken doen.

Per 1 maart start Zalsman dan ook met Kyoto-lease een partnership om een jaar lang het woon/werkverkeer van Zalsman te verzorgen zonder CO-2 uitstoot. Dit project betreft 5 elektrische auto’s en 2 elektrische scooters, waarmee 18 medewerkers van Zalsman de reisafstand woon-werk gaan overbruggen. Een uniek project, waarbij de wens om een heel industrieterrein te voorzien van duurzaam vervoer/mobiliteit, in plaats van reiskosten of andere autoregelingen aan te bieden aan medewerkers. Een GreenWheels-achtige oplossing, maar dan voor industrie/bedrijventerreinen.

De directie van Zalsman rijdt inmiddels al duurzaam via lease van Kyoto om het goede voorbeeld te geven: Opel Ampera, Mitsubishi Outlander plug-in en de Volvo V60 plug-in…… Wordt vervolgd!

Hugo Verlind
Directeur
www.zalsman.nl

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search