Van Ark is de eerste rijschoolhouder in Harderwijk, volgens eigen zeggen ook de eerste in Nederland die zuinig en CO2-neutraal rijdt. Zijn lesauto, een opvallend en luxe Volkswagen Passat Ecoline, is geheel beplakt met een folie waarop biologische inkt is gebruikt, rijdt op groengas, niet te verwarren met lpg of aardgas. Groengas is nog schoner dan aardgas en lpg. Groengas is in feite biogas afkomstig uit afval dat via het aardgasnetwerk wordt verspreid.

Van Ark hoopt dat zijn boodschap iedereen aanspreekt. Ik denk het wel. Het is een misverstand dat groen rijden ten koste gaat van sportiviteit en comfort en je portemonnee. Met een volle tank rijd ik meer dan 400 kilometer waarbij de totale actieradius van de Passat circa 800 km. bedraagt. Bij het nieuwe groengas vulpunt van Van Scherpenzeel/Orange Gas kost tanken maar vijf minuten. Dat deze manier van lessen niet bijzonder duurder hoeft te zijn bewijst het uurtarief van 42 euro in een regio waar de prijzen variëren tussen 39- en 45 euro per lesuur (60 minuten).

Aanvullend vond Van Ark in Kyoto Lease een partner waarmee zijn relatie middels 2 woorden moet worden omschreven: vertrouwen en flexibiliteit. Naast het leveren van de standaard diensten ging deze leasemaatschappij mee in de wens van de rijschoolhouder om in samenspraak de import van zijn auto te begeleiden. Het vertrouwen dat sprak vanuit de medewerking aan Van Ark zijn wens vindt hij uniek. Ik heb tijdens de start van mijn onderneming mij vaak verbaast over het gemak waarmee leveranciers hun afspraken niet nakomen of zonder opgaaf van reden melden dat zij niet kunnen ingaan op mijn verzoeken. Hans en Richard van Kyoto Lease vormen mede hierom een uniek stel meedenkers die je als startende ondernemer echt ontzorgen.

Eigenwegwijs is de naam van de milieuvriendelijke autorijschool van Gert-Jan van Ark. Wethouder van milieu Pieter Teeninga heeft 31 maart 2010 op het Bouw & Infrapark in Harderwijk symbolisch de sleutels overhandigd aan de eerste Harderwijkse leerling die kiest voor het CO-2 neutrale lessen. Voor informatie zie website www.eigenwegwijs.nu

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search