Kyotolease vergroent de taxibranche

Groene auto’s worden binnen de taxibranche steeds populairder. Kyotolease, een landelijk opererend Zeeuws bedrijf, speelt daar handig op in en verleast uitsluitend groene lease auto’s: op elektriciteit, Bio-ethanol (E85), Puur Plantaardige Olie (PPO), Aardgas (CNG) en/of Biogas, Hybride en alle A Label auto’s.

“We willen met dit concept van echt groene auto’s leasen, bijdragen aan een CO2- en roetuitstootvrije wereld”, zegt Niels Braamse. Dat leidde tien jaar terug tot de oprichting van Kyotolease. “Inmiddels zijn wij een middelgroot bedrijf, waarmee we als leasebedrijf nog steeds een kruimeltje zijn. Maar groeien is niet het allerbelangrijkste, het gaat erom dat je het op verantwoorde wijze doet en er een wereld ontstaat waarin mobiliteit en economische groei samen kunnen gaan samen gaan, zonder het milieu te belasten met uitstoot. Als Kyotolease willen we andere bedrijven inspireren tot MVO en dat begint met groen leasen bij Kyotolease. Onze klanten kiezen dan ook bewust voor duurzaamheid en rijden in een groene auto gefi nancierd met groen geld van de Triodos Bank.” Triodos Bank is een bank die enkel belegt in initiatieven die actief bijdragen aan de samenleving, zoals fair trade organisaties, biologische boerderijen, duurzame energie en andere sociaal gerelateerde projecten. In 2009 is de Triodos Bank door de  Financial Times tot de meest duurzame bank ter wereld uitgeroepen.

Merk onafhankelijk

Kyotolease bewijst ook dat het mogelijk is om milieuvriendelijk auto te rijden, zonder dat ingeleverd hoeft te worden op zaken als luxe, comfort en rijplezier. Braamse: “Wij zijn een merkonafhankelijke leasemaatschappij en kunnen alle merken leveren, indien het dus om een groene auto gaat. Populair zijn momenteel de Toyota Prius Plug-in en de Prius Wagon. Ook de Peugeot 508 scoort goed, evenals de VW Touran op Biogas die wat betreft comfort en ruimte interessant kan zijn voor de taxibranche. Maar wat misschien nog belangrijker is: dit hoeft niet meer te kosten dan bij een normale leasemaatschappij. Onze prijzen zijn concurrerend en onze service is uitstekend. Onze klanten en de auto’s die zij leasen zijn daarvan het bewijs.” Tot de klantenkring van Kyotolease behoren o.a. de Triodos Bank, Gemeente Nijmegen, Climate Neutral Group, TNO en Sharp.

Elektrische auto

Welke ontwikkelingen er op het gebied van energiezuinige auto’s aankomen, is afwachten. De autofabrikanten richten zich op verschillende technieken. Veelbelovend lijkt de auto met brandstofcel te worden. Toch gelooft Braamse dat de elektrische auto ook toekomst heeft. “De missie van Kyotolease is dat dit niet perse de alternatieve vervanging voor benzine en/of diesel hoeft te zijn, maar als 20 % van de auto’s elektrisch zou rijden, 20 % op aardgas, 20 % op PPO, etc. zouden wij al erg veel uitstoot van schadelijke stoffen besparen.” Om groen rijden te promoten is Kyotolease actief in het project Greencab, dat onderdeel is van de zogeheten Proeftuin Elektrisch Rijden, die met steun van de overheid is opgezet. In de proeftuin onderzoeken bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties gezamenlijk de mogelijkheden van elektrisch vervoer. Prestige Taxicentrale heeft zo’n twintig elektrische auto’s in gebruik genomen. Als het goed gaat, groeit het aantal ‘greencabs’ de komende jaren. Los hiervan vindt Braamse dat de uitstoot van CO2 compenseren mooi is, maar die uitstoot beperken is nóg mooier. “Als Kyotolease houden wij de ontwikkelingen van energiezuinig rijden nauwlettend in de gaten, om onze klanten datgene te bieden waarom ze vragen.” Voor een vrijblijvende offerte verwijzen wij u naar

Actie

Lezers van Taxi Magazine krijgen bij Kyotolease €100,- korting per auto die geleased wordt. U dient daarvoor bij uw online offerte-aanvraag alleen even deze actiecode te vermelden: “Taxi Magazine Actie Kyotolease”.

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search