Wordt er winters weer voorspeld of ga je binnenkort op wintersport met je elektrische auto? De weersomstandigheden zijn dan misschien niet optimaal voor je batterij, maar je kunt natuurlijk nog steeds gewoon lekker groen op weg. Wel zijn er een paar dingen om extra rekening mee te houden in de winter. Daarom wat tips om ook tijdens de koudste dagen van je elektrische auto te kunnen genieten!

8 Tips voor optimaal elektrisch rijplezier in de winter
1. Veel elektrische auto’s hebben een app waardoor je de auto op afstand reeds kunt laten verwarmen. Gebruik deze mogelijkheid om de voor vertrek te verwarmen, terwijl hij nog aan de lader staat. Zo kan je met een warme auto én met volle batterij op pad.

2. Zit er niemand op de achterbank? Gebruik dan de stoelverwarming om jezelf warm te houden tijdens de rit. Dit kost minder energie dan het verwarmen van de hele auto.

3. Rijdt in de meest zuinige (eco)modus om het stroomverbruik te beperken en bereik te maximaliseren.

4. Neem je laadkabel mee. Misschien had je deze in de zomer niet nodig op eenzelfde afstand, maar in de winter is het rijbereik van je elektrische auto wat lager. Kom niet voor een verrassing te staan en ga voorbereid op pad, zodat je overal kunt laden.

5. Houd sensoren schoon van sneeuw, modder of vuil en de stekkeraansluiting zo droog mogelijk.

6. Winterbanden zorgen voor extra grip waardoor minder energie verloren gaat. Niet verplicht in Nederland, maar zeker aan te raden voor wat extra bereik in de winter.

7. Ga je op wintersport? Controleer dan de regels die gelden voor het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen in het land van bestemming.

8. Heb je een lange rit voor de boeg? Wanneer je op de snelweg geen 120, maar zo’n 90 tot 100 kilometer per uur rijdt, dan rijd je een stuk zuiniger.

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search