Seat gaat aan de slag met het MEB-platform van de Volkswagen Group, waarop ook de Volkswagen ID. 3 wordt gebouwd. De eerste elektrische Seat wordt geboren: de Seat el-Born.

Prestaties
De Seat el-Born krijgt een 62kWh accupakket, waarmee het rijbereik volgens de WLTP-normering uitkomt op 420 kilometer. Met 204 pk kan de el-Born in 7,5 seconden van 0 tot 100 accelereren. Topsnelheid zal rond de 180 km/u liggen.

 

 

 

 

 

 

 

Design
Bij het ontwerpen van de el-Born speelden aerodynamica & ruimte een grote rol, voor een zo groot mogelijk rijbereik. Dit heeft geresulteerd in een sportief ogend model, met verrassend veel ruimte vanbinnen, doordat de elektrische aandrijflijn weinig ruimte inneemt.

Level 2 autonoom rijden
Net zoals bij veel nieuwe modellen wordt de bestuurder steeds meer ondersteund door middel van connectiviteit en semi-zelfrijdende systemen. De Seat el-Born wordt niveau 2 autonoom, wat betekent dat de auto in verschillende situaties ondersteuning kan bieden bij het remmen, accelereren en in sommige gevallen ook bij het sturen.

In 2020 wordt de Seat el-Born op de markt verwacht, waarschijnlijk nadat de Volkswagen ID. 3 beschikbaar komt. Mooie vooruitzichten!

 

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search