Zoals eerder in een nieuwsbericht al is aangegeven, zijn ze bij Volkswagen druk bezig met de ontwikkeling van hun volledig elektrische (en CO2 neutrale) productielijn ID. Eerder zijn al verschillende nieuwe modellen genoemd, zoals onder andere de Volkswagen ID. en ID. CROZZ. Deze nieuwe modellen krijgen er een nieuw familielid bij, welke in 2021 op de markt komt: de Volkswagen ID. ROOMZZ. We vertellen graag wat meer over deze ruime elektrische SUV.

 

Grote gezinsauto

De ID. ROOMZZ wordt, net als de ID. CROZZ een elektrische SUV, maar dan, zoals de naam al een beetje weggeeft, een stukje ruimer. De ID. ROOMZZ krijgt namelijk 7 zitplaatsen, waardoor hij voor grote gezinnen geschikt wordt. Verder wil Volkswagen dit model uitrusten met een accupakket van 82kWh, waardoor de ID. ROOMZZ naar verwachting 450km kan rijden op een volle batterij (volgens WLTP). Van 0 tot 100 duurt 6,6 seconden en de topsnelheid zal rond de 180km per uur liggen.

 

Digitaal en zelfstandig

Naast de standaard bij elektrische auto’s van vandaag, is Volkswagen ook druk bezig met de standaarden van morgen. Hoe verder in de toekomst een model uit de ID. productielijn geproduceerd gaat worden, hoe meer digitaal en zelfstandig de auto wordt. De Volkswagen ID. ROOMZZ krijgt dan ook een IQ.DRIVE systeem waarmee hij volledig autonoom moet kunnen rijden. Augmented reality zal worden gebruikt om de navigatie, je route te projecteren op de weg voor je.

 

Nieuwe vorm van transport

Al deze ontwikkelingen in de (duurzame) mobiliteit schetsen een beeld van de auto die op een nieuwe manier vorm geeft aan transport. We zijn benieuwd hoe zich dit vertaalt naar de realiteit!

 

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search