Veel merken zijn bezig met het ontwikkelen en/of uitbreiden van hun elektrische aanbod. Ook Skoda is hier druk mee. 2020 start goed voor Skoda-fans. In januari komen namelijk de Skoda CITIGOe iV en de Skoda Superb iV uit. De Skoda Citigo iV is het eerste volledig elektrische model van Skoda, en de Superb iV de eerste plug-in hybride.

Skoda Superb iV

In de Skoda Superb iV zorgt een 13kWh batterij voor een elektrisch rijbereik tot 55 kilometer (WLTP). De Suberb iV is gebaseerd op de vernieuwde Superb en komt begin januari 2020 naar Nederland, beschikbaar als hatchback en combi.

Skoda Superb iV

Elektrische variant Citigo

De Skoda Citigo iV is de volledig elektrische variant van de reguliere Citigo. Door middel van een 36,8kWh batterij brengt deze duurzame versie je volgens WLTP 265 kilometer ver. Een sprintje van 0 tot 100 lukt duurt 12,5 seconden. Een compacte elektrische auto voor de korte en middellange afstanden die zeker voor gebruik in de stad interessant kan zijn.

Skoda Citigo iV

Skoda Vision iV

Later in 2020 volgt de Skoda Vision iV, een volledig elektrische vierdeurs crossover-coupé. Naar verwachting zal de Skoda Vision iV een accupakket krijgen van 83kWh, waar volgens de WLTP-normering maximaal 500km mee gereden kan worden, voordat je weer moet opladen. Met zijn 306pk accelereert de Vision iV van 0 tot 100 kilometer per uur in 5,9 seconden. Daarnaast worden ook veel technische innovatieve snufjes geïmplementeerd voor veiligheid en comfort, waaronder autonoom rijden level 3 waarbij de auto het volledig van de bestuurder kan overnemen in reguliere verkeerssituaties.

Skoda Vision iV

 

Skoda is van plan om volgend jaar in totaal 10 geëlektrificeerde modellen uit te brengen. We houden je graag up to date!

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search