Benieuwd hoe het zou zijn om met een elektrische auto naar de andere kant van de wereld te rijden?

Twee jaar geleden, in maart 2016, startte Wiebe Wakker zijn project ‘Plug Me In’. Een sociaal avontuur met een missie: Inspire, Educate & Accelerate. Hij begon aan een reis in zijn elektrisch omgebouwde auto, die hij de Blue Bandit noemt, zonder geld en zonder brandstof! Tijdens deze reis is hij dus volledig afhankelijk van de steun van anderen, in de vorm van een maaltijd, een slaapplek of stroom voor zijn auto. Via zijn website kan je laten weten dat je hem wilt helpen tijdens zijn reis. Zo rijdt Wiebe van aanbod naar aanbod, kriskras door Europa, het Midden-Oosten, India, Zuid-Oost Azië en Australië. Eindbestemming: Sydney. Einddoel: mensen inspireren en de transitie naar een klimaat neutrale toekomst versnellen.

Wiebe wilde niet langer aan de zijlijn staan en besloot actief mee te helpen om deze omschakeling te versnellen. Elektrisch rijden ziet hij als een deel van de oplossing van het milieuprobleem, waar we met zijn allen aan kunnen werken. Hij vindt het jammer dat nog niet iedereen in een stekkerauto rijdt en wil met zijn wereldreis laten zien dat de stap naar elektrisch rijden voor iedereen te zetten is. Hier zijn wij het bij Kyotolease volkomen mee eens. En met zijn 82.000 elektrische kilometers door 33 landen, is zijn voorbeeld ook best overtuigend.

Tijdens zijn reis, die al bijna 1000 dagen duurt, maakt Wiebe niet alleen stops voor eten, stroom en overnachting, maar bezoekt hij ook duurzame organisaties en initiatieven. Via video’s op zijn website laat hij zien waar verschillende landen mee te kampen hebben en welke maatregelen we al voorhanden hebben om deze uitdagingen op een innovatieve, duurzame manier op te lossen.

Benieuwd naar zijn verhalen? bekijk de video’s en ervaar deze wereldreis via Plug Me In Project.

Geïnspireerd door Wiebe’s reis? Kyotolease helpt je graag groen op weg. Bekijk ons aanbod en rijd dit jaar nog groen!

 

Bekijk hieronder Wiebe Wakker zijn verhaal

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search