Bij Mercedes-Benz zijn ze druk bezig met de ontwikkelingen van nieuwe geëlektrificeerde modellen. In de komende jaren willen ze het aanbod met elektrische aandrijflijn uitbreiden tot 20 stuks. Op dit moment kan je, naast de volledig elektrische Mercedes EQC, kiezen uit de Plug-in hybride varianten van de C-Klasse, E-Klasse en S-Klasse. Nog dit jaar komt hier de Plug-in hybride A-Klasse bij.

Rijbereik elektrisch: 60 kilometer

In de Plug-in hybride A-Klasse wordt een 1.3 liter benzinemotor gecombineerd met een 15 kWh accupakket en 75 kW elektromotor. Hiermee zou een 100% elektrische actieradius van zo’n 60 kilometer haalbaar zijn. Het opladen van de batterij kan aan reguliere laadpalen en ook snelladen is mogelijk.

Volledig elektrisch rijden tot 140 km/u

Door verschillende settings (Comfort, Sport, Efficiënt of Adaptief) kan de berijder de gewenste rijstijl instellen. In de Comfort-modus wordt het meest gefocust op elektrisch. Tot een snelheid van 140 kilometer per uur, kan deze nieuwe A-Klasse elektrisch rijden. Wanneer je meer gas geeft zal de benzinemotor bijspringen voor extra power. Ook one pedal driving, ofwel regeneratief remmen, is naar wens in te stellen voor een groter elektrisch rijbereik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Later volgt de B-Klasse

Ook van de Mercedes B-Klasse is een Plug-in hybride versie in aantocht, waarvan de aandrijflijn waarschijnlijk hetzelfde zal zijn. In het 100% elektrische aanbod wordt volgend jaar de Mercedes EQA verwacht.

Hieronder nog een informatief filmpje van AutoRAI over de Mercedes A-Klasse Plug-in Hybride.

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search