De Hyundai Ioniq Electric krijgt een makeover én een nieuwe batterij. De uiterlijke update is te zien aan de grille, bumpers en de LED-dagrijverlichting. Ook geeft Hyundai aan dat het infotainmentsysteem een update krijgt en de afwerking van het interieur verbetert wordt. Daarnaast komt een applicatie beschikbaar om je telefoon te koppelen aan je auto. Hiermee kan je zien hoe ver de auto is opgeladen en kan je bijvoorbeeld de (stoel)verwarming al aanzetten terwijl hij nog aan de lader staat.

Rijbereik

De huidige, 28kWh batterij wordt vervangen voor een grotere lithium-ion batterij met 36% meer opslagcapaciteit, van 38,3kWh. Dit zorgt voor een toename in rijbereik van gemiddeld 160km in de winter en 225km in de zomer, naar gemiddeld 220km in de winter en 310km in de zomer.

Laden

De laadsnelheid is iets verhoogd vanwege een 7,2 kW on-board lager, welke de ‘oude’ 6,6 kW lader vervangt. Dit maakt de standaard oplaadtijd iets meer dan 6 uur van 0 naar 100%. Snelladen met 100 kW brengt de batterij in 54 minuten van 0 tot 80% vol.

Marktintroductie

Prijzen voor de nieuwe Hyundai Ioniq Electric zijn nog niet bekend. De kans is groot dat deze iets boven de huidige prijzen van de elektrische Ioniq zullen liggen. Hij wordt eind 2019 / begin 2020 verwacht. Een mooie upgrade voor een fijne elektrische auto!

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search