IONITY
Daimler, BMW, Ford en de Volkswagen Groep (Audi en Porsche) starten de joint-venture genaamd IONITY. De merken zijn van plan om in heel Europa een zogenaamd High-Power Charging-netwerk aan te leggen. In totaal gaat het om 400 snellaadstations. ‘Het eerste pan-Europese snellaadnetwerk is van cruciaal belang voor het doorbreken van de elektrische auto’, zegt CEO Michael Hajesch van IONITY.

Capaciteit
Met het netwerk willen de merken de angst voor een te kleine actieradius van elektrische auto’s wegnemen. Daarnaast is er met de opkomst van het groen rijden en leasen genoeg animo voor een concept als dit. Momenteel zijn twintig snel laadstations in aanbouw in Duitsland, Noorwegen en ook in Australië. Volgend jaar wordt het netwerk met honderd stations uitgebreid. Elk laadpunt krijgt een capaciteit van maximaal 350 kW en maakt gebruik van het Combined Charging System. Wanneer Nederland dit nieuwe concept mag verwelkomen is nog niet geheel duidelijk.

Uitbreiding
De autofabrikanten hebben ieder een even groot aandeel in de joint venture IONITY. Als het aan IONITY ligt profiteert de gehele wereld op korte termijn van de snellaadstations. De ambitie tot groei is sterk en ze verwelkomen maar al te raag andere merken die mee willen denken over een fikse uitbreiding.

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search