Fastned is het bedrijf dat hard aan de weg timmert door een Europees netwerk te bouwen van snellaadstations waar alle elektrische auto’s kunnen laden met hernieuwbare energie. Hiermee proberen ze vorm te geven aan hun grote missie: de transitie naar elektrische mobiliteit versnellen. Met een nieuwe generatie snellaadstations hopen ze hiermee een volgende stap te maken.

100 keer sneller dan thuis
Het nieuwe laadstation is te vinden bij het laadstation De Watering aan de A8 boven Amsterdam. Het modulaire ontwerp is een resultaat van de samenwerking met het technologieconcern ABB die de snelladers ontwikkelde. De nieuwe laders hebben een capaciteit tot maximaal 350 kW en laden daarmee tot wel 100 keer sneller dan de reguliere thuisladers. Daarnaast zijn het de eerste ter wereld die door een onafhankelijke partij CE certificering hebben gekregen en daarmee voor consumentengebruik goedgekeurd zijn.

Opgeladen voor de toekomst
De veel hogere laadsnelheid betekent dat elektrische auto’s in een kwartier tot wel 500 km range kunnen bijladen. De aankomende tweede generatie elektrische auto’s heeft grotere batterijen die sneller kunnen laden. Voor de verbeelding: de huidige Hyundai Ioniq kan 70 kWh laden, de nieuwe Kona naar 100 kWH en Tesla gaat al naar 120 kWh. Dit betekent dat de wachttijd bij het snellaadstation nu flink naar beneden gaat. Maar vooral ook dat Fastned met deze ontwikkelingen laat zien klaar te zijn voor de elektrische auto’s van de toekomst.

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search