De nieuwe slimme elektrische auto van Byton

Byton presentatie Kyotolease

In Las Vegas is het eerste elektrische model van het merk Byton gepresenteerd, dat volgend jaar in China op de markt moet komen en een jaar later in de VS en Europa. De 4,85 meter lange en 1,94 meter brede auto kan met een geladen batterij 400 kilometer afleggen. Na twintig minuten opladen moet de auto weer 240 kilometer kunnen rijden. Het prijskaartje ligt rond de € 37.500,-.

Smartphone op wielen
Wat bijzonder aan het model is, is dat de auto moet worden bestuurd als een soort smartphone op wielen. De bestuurder logt in door herkenning van het gezicht en op het stuur zit een beeldscherm van 1,25 meter waarmee de auto instructies van de chauffeur krijgt.

De Byton heeft geen achteruitkijk- en zijspiegels. In plaats daarvan zitten er twee camera’s op de zijkanten en achterkant van de auto, waarvan de beelden op het dashboard worden getoond. Tussen de deuren zit ook een camera die de eigenaar herkent, waarmee de deuren kunnen worden ontgrendeld. De eigenaren van Byton, voormalig medewerkers van BMW en Nissan, beweren dat de auto gelijk al deels zelfrijdend wordt. Daarnaast is de auto klaar om te verbinden met het toekomstige 5G-ntewerk. Hierdoor kan je films kijken, muziek streamen en videochatten met een doorlopende en constante internetverbinding.

 

NEXO, de nieuwe waterstof auto van Hyundai

Nexo Kyotolease

De allernieuwste generatie Hyundai waterstofauto heeft een naam gekregen. De NEXO wordt na de zomer in Nederland verwacht. Dat werd bekend op de Consumers Electronics Show in Las Vegas, waar de nieuwe auto met brandstofcel werd onthuld.

Actieradius van 800 kilometer
De NEXO is 20% lichter, 10% efficiënter en 30% krachtiger dan zijn voorganger, de Hyundai ix35 FCEV. Dat zijn allemaal factoren die een positieve invloed hebben op de actieradius. De NEXO kan maar liefst 800 kilometer (volgens NEDC) afleggen op een volle accu wat aanzienlijk meer dan de 600 km van de Hyundai ix35 FCEV. De designers van de NEXO hebben de waterstofauto zeer slim vormgegeven, met tal van voordelen ten opzichte van de Hyuandai ix35 zoals gewichtsbesparing en en een stijging van de piekversnelling van 25%.

Hyundai IONIQ Hybrid, Electric en Plug-in
Met de Hyundai NEXO voegt Hyundai een nieuw hoofdstuk toe aan zijn reeks groene modellen.De line-up met elektrische voertuigen telt inmiddels de Hyundai IONIQ Electric, de Hyundai IONIQ Hybrid en de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid en na de zomer van 2018 komt daar de Hyundai KONA Electric bij. Daarmee houdt het nieuws nog niet op: Hyundai heeft aangekondigd vóór 2020 in totaal veertien nieuwe eco-vriendelijke voertuigen te introduceren: vijf hybridemodellen, vier plug-in hybrides, vier elektrisch aangedreven auto’s en de zojuist onthulde nieuwe auto met een brandstofcel, de NEXO.

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search