Er is weer veel nieuws in de groene autowereld. De eerste Audi-etrons worden geproduceerd, Mercedes-Benz introduceert zijn eerste volledig elektrische auto, Volkswagen Groep laat zijn managers groen rijden en Jaguar is een samenwerking aangegaan met Dua Lipa. Lees snel verder voor de details!

Audi e-tron rolt over de productieband

De productie van de Audi e-tron is van start gegaan!
Sinds 3 september rollen de eerste e-trons al over de productieband in Brussel. Op de officiële presentatie van de elektrische auto moeten we nog wel even wachten. Deze is namelijk gepland op 17 september in San Fransisco.

Hoewel de Audi e-tron waarschijnlijk nog de nodige geheimen voor ons heeft, weten we wel dat hij een accupakket heeft van 95kWh. Volgens de WLTP-normering heeft hij daarmee een actieraduis van 400km.

Daarnaast is het bijzonder dat er een optie is om de zijspiegels te vervangen voor camera’s. Deze virtuele buitenspiegels schieten een beeld die vervolgens wordt weergegeven op OLED-schermen in de voergang van het portier naar het dashboard.

De verwachte prijzen van de Audi e-Tron beginnen vanaf €82.500.


Mercedes-Benz zet de schakelaar om


Vorige week dinsdag (4 september) heeft Mercedes-Benz zijn eerste 100% elektrische auto gepresenteerd in Stockholm: de Mercedes EQC. Deze SUV met vierwielaandrijving heeft een 80kWh accupakket en een actieradius van 400km (WLTP). Mercedes heeft als doel om in 2025 van elk model ook een elektrische uitvoering te hebben rijden en deze Mercedes EQC is daar al een mooi begin van! De Mercedes EQC zal medio 2019 bij de dealers staan.

 

 


Volkswagen houdt het hoofd groen

Herbert Diess, CEO van de Volkswagen Groep, wil dat de managers van zijn bedrijf elektrisch gaan rijden. “Het kan niet zo zijn dat we onze klanten aanraden om een zo zuinig en milieuvriendelijk mogelijke auto te kopen en dan vervolgens zelf in een zware diesel stappen”, zegt Diess. De bedoeling is dat het volgend jaar wordt opgenomen in de arbeidsvoorwaarden bij Volkswagen. Momenteel zijn nog maar een paar van de 20.000 zakenauto’s elektrisch. Ze hebben nog een lange weg te gaan maar dit is zeker een mooi initiatief!


Jaguar I-Pace maakt muziek

Jaguar wil als merk jong blijven. Dit doen ze natuurlijk door nieuwe auto’s te blijven ontwikkelen die mee gaan met de tijd, maar ook door deze auto’s te promoten voor het jongere publiek. Voor elektrische Jaguar I-Pace zijn ze daarom een samenwerking aangegaan met Dua Lipa (bekend van de hit: ‘Be The One’). Naast groen is de Jaguar I-Pace ook high-tech en dat heeft Jaguar aangestipt door met de software van de auto muziek te gaan maken.

Dua Lipa heeft afgelopen zomer al rijdend in de I-Pace een remix gemaakt van haar song ‘Want To’. Data van gas geven, remmen en energieverbruik zijn via de software omgezet in een bestand dat vervolgens over de oorspronkelijke track van dit nummer is gelegd. Het nummer is hier te beluisteren.

Ook een Jaguar I-Pace? Als je snel bent kan je dit jaar nog groen op weg in je Jaguar I-Pace bij Kyotolease. Bestel hem nu!

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search