De merken met groene auto’s staan niet stil! Zo is de Hyundai Nexo te vinden bij de dealer (en kan je dus een proefrit maken!), zijn ze prijzen en prestaties bekend van de Audi e-tron en is er een update rondom de Kia Niro EV, nu beter bekend als de Kia e-Niro. Lees snel verder om meer te weten te komen.

 

Hyundai Nexo op waterstof staat bij de dealer
De Hyundai Nexo staat bij de dealer in de showroom! En dat betekent dat je nu een proefrit kan maken in deze volledig groene auto. De Nexo is uitsluitend verkrijgbaar bij een vijftal Hyundai-dealers, dit in verband met de geavanceerde brandstofceltechnologie. Je kan voor een proefrit terecht bij de volgende dealers:

  • Groenewold & Dijkhuizen B.V. Delfzijl
  • H-Point Dordrecht
  • Van der Linden Groep Zoetermeer
  • Herwers Hyundai Arnhem
  • Oostendorp Hyundai Helmond B.V.

De Hyundai Nexo is een elektrisch aangedreven SUV met brandstofcel. Auto’s op waterstof hebben ook in 2019 slechts 4% bijtelling, een mooi voordeel als je het aan ons vraagt! De Nexo heeft een actieradius van 665km op een volle tank (volgens de WLTP normering). Bovendien is de Nexo geheel emissievrij, met water als enige uitstoot. En met zo’n 15 nieuwe waterstofstations op de planning, worden waterstofauto’s in de toekomst steeds interessanter en toegankelijker. (Water)stof tot nadenken?

Bekijk de Hyundai Nexo hier.


Audi e-tron Update: prijs & prestaties
Na het bericht dat de eerste Audi e-trons al over de productieband in Brussel rollen, maakt Audi nu ook de prijzen bekend! Deze 100% elektrische SUV van Audi komt begin 2019 op de Nederlandse markt met als minimale prijskaartje €84.100,-. En goed nieuws want de Audi e-tron is nú al te reserveren en vanaf week 47 kan je hem ook bestellen!

De Audi e-tron heeft een 95kWh accupakket, wat ervoor zorgt dat de actieradius ongeveer 400km, is volgende de WLTP normering. De twee elektromotoren, op de vooras en achteras, leveren 300kW. Dit komt neer op 408pk, hiermee kan de Audi e-tron maar liefst 1800kg trekken! Daardoor is                                                                                                                                   de e-tron ook geschikt voor vakanties mét caravan.

 

Kia Niro EV omgedoopt tot Kia e-Niro
De Kia Niro EV krijgt een nieuwe naam, en dat vraagt om een nieuwe update. Er is namelijk nog meer bekend geworden over de gloednieuwe elektrische variant van de bekende Kia Niro.

Zo heeft de Kia e-Niro een 64kWh lithiumpolymeerbatterij waarmee hij een actieradius van 485km heeft (volgens WLTP). In de ‘urban’ WLTP-testcyclus haalt de 64kWh batterij e-Niro zelfs 615km! Verder laadt de 64kWh batterij met een 100kW snellader in 23 minuten tot 60 procent op. De Kia e-Niro is voorzien van een 204 pk sterke elektromotor waarmee hij in 7,8 seconde van 0-100 gaat.

Het debuut van de e-Niro is tijdens de Autosalon in Parijs van 4 tot 14 oktober. De verkoop start eind 2018, maar hij is al te reserveren. Wij zijn benieuwd naar de officiële onthulling!

 

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search