Onze salesmanager Niels Braamse is vorige week geïnterviewd door de Nederlandse krant Trouw over de alternatieve duurzame munt United van United Economy. In dit artikel komen onze partners Heidi Leenaarts (United Economy) en Matthijs Bierman (Triodos Bank) ook aan het woord.

Circulair geld is in opkomst, maar ook de duurzame munt moet blijven rollen

Bron: Trouw.nl

(…)

Kyotolease doet sinds voorjaar 2017 mee aan United Economy. Het sluit leasecontracten voor auto’s af in Uniteds, voor bijvoorbeeld Triodos Bank. “Wij zijn een groen bedrijf, leasen groene auto’s”, verklaart manager Niels Braamse van Kyotolease de deelname. “Wij zijn altijd op zoek naar dingen die groen zijn en sociale winst hebben. Het idee van een stabiele economie, met stabiele cirkels spreekt ons aan. Het is mooi om met een groep bedrijven te werken aan een nieuwe economie.”

Duurzame ambities

Het spreekt Braamse aan dat het leasebedrijf door United Economy in contact komt met andere duurzame bedrijven. Dat is ook volgens Triodos Bank een meerwaarde van het systeem. Bedrijven met duurzame ambities weten elkaar niet altijd goed te vinden. “United Economy kan een lijmmiddel zijn tussen losstaande commerciële ondernemingen”, verwacht Matthijs Bierman, directeur van Triodos Nederland. “Er zijn een heleboel clubs van duurzame bedrijven maar de ondernemers doen eigenlijk vrij weinig zaken met elkaar. Dit is een aanmoediging dat wel te doen en ook gezamenlijk oplossingen te zoeken voor het verduurzamen van ketens.”

(..)

Lees het gehele artikel verder op de website van Trouw

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search