Groen en Duurzaam. Deze twee begrippen stonden centraal bij een van de bekendste groene events van Nederland, het jaarlijks terugkerend 3-daags evenement Springtij 2017 op Terschelling. Op het rustieke en inspirerende eiland Terschelling waren verschillende voorlopers op het gebied van duurzaamheid aanwezig om volhoudbare, relevante en vernieuwende concepten met elkaar te bespreken en te delen. Tijdens het event werd veel nagedacht en gedeeld over hoe we Nederland groener, socialer en eerlijker kunnen maken. Circa driehonderd medewerkers en directieleden van duurzame bedrijven, MVO managers van de grote corporates, studenten, ZZP’ers; jong en oud waren aanwezig op dit kwalitatief gerichte event met kleinschalige workshops. Voor meer info over Springtij www.springtij.nu

Kyotolease en Triodos bank

Uiteraard waren wij vanuit Kyotolease ook aanwezig op Springtij. Samen met Matthijs Bierman, directeur van de Triodos Bank, heeft Kyotolease de workshop over ‘andere geldstromen’ mede ingevuld. Kyotolease heeft als praktijkvoorbeeld de implementatie van de betaling in Uniteds als alternatief voor euro’s toegelicht en de reden waarom Kyotolease deelneemt aan de United Economy.

Onderwerp van deze workshop was de eigen munt ‘United’ van United Economoy, waarmee bij Kyotolease sinds kort de maandelijkse leasetermijn betaald kan worden. Het doel van United Economy is dat ondernemers samen actief bouwen aan een eerlijke, sociale en groene economie. Het circulaire betaalmiddel de United blijft in het netwerk en kan bij elke besteding weer opnieuw een waarde creëren. Bij de United Economy streven we naar nul dagen betalingstermijn en kent de United geen rent.

 

 

 

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search