Sinds kort is Kyotolease verboden aan Social Enterprise NL, een community met sociaal ondernemers die het anders doen, die werken naar een inclusieve en circulaire economie waar voor iedereen winst wordt gecreëerd.

Waarom zijn we lid geworden?
Kyotolease is ontstaan met de missie om de Nederlandse mobiliteit te vergroenen. Dit doel kunnen we het beste samen bereiken. Met de hulp van 350 sociaal ondernemers die aangesloten zijn bij Social Enterprise NL kunnen we die verandering in Nederland sneller teweeg brengen: samen groen op weg!

Wat is een sociale onderneming?
Een sociale onderneming levert net als elke andere onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel. Geld verdienen is echter niet het hoofddoel, het is een middel om de missie te bereiken. Het doel van de sociale onderneming is maatschappelijke meerwaarde creëren, ook wel ‘impact’ genoemd.

In het kort
Een sociaal onderneming..

 1. heeft primair een maatschappelijke missie: impact first!
 2. realiseert bovenstaande als een zelfstandige onderneming die een dienst of product levert;
 3. is financieel zelfvoorzienend, gebaseerd op handel of andere vormen van waarde-uitruil, en dus beperkt of niet afhankelijk van giften of subsidies;
 4. is sociaal in de wijze waarop de onderneming wordt gevoerd:
  • winst mag, maar de financiële doelen staan ten dienste van de missie: het vergroten van de maatschappelijke impact. Winstneming door eventuele aandeelhouders is redelijk;
  • bestuur en beleid zijn gebaseerd op een evenwichtige zeggenschap van alle betrokkenen;
  • fair naar iedereen;
  • bewust van haar ecologische voetafdruk;
  • is transparant.

Door het uitwisselen van kennis, netwerk én door te profiteren van elkaars ervaringen, successen en uitdagingen, krijgt Kyotolease veel steun. Zo bouwen we aan een sterke community van koplopers die met én van elkaar kunnen leren!

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search