Polestar wil elektrische sportauto’s leveren die geweldig zijn om te hebben en te rijden. Hun eerste volumemodel én compleet elektrische auto wordt de Polestar 2, waarvan de eerste exemplaren naar verwachting begin 2020 in productie gaan. Na een hele hoop teasers krijgen we nu eindelijk een duidelijk beeld van dit nieuwe model!

Overeenkomsten Polestar 2 en Tesla 3

Van de Polestar 2 wordt veel verwacht. Regelmatig komt er een vergelijking tussen de Polestar 2 en de Tesla model 3 voorbij. Op veel vlakken komen deze 2 auto’s overeen. De Polestar 2 een accupakket met een capaciteit van 78 kWh, wat zorgt voor een actieradius van ongeveer 500km volgens de WLTP-norm. Met een totaal vermogen van 408 pk en 660 Nm wordt verwacht dat de Polestar 2 minder dan 5 seconden doet over een sprint van 0 naar 100 kilometer per uur. Deze specificaties komen dicht in de buurt van de Tesla model 3 Long Range.

 

 

 

 

 

 

 

Prijzen

De verwachte prijzen van de Polestar 2 klinken ook niet verkeerd. De vanafprijs die Polestar hoopt te realiseren is €39.900. De eerste uitvoering, die je al via polestar.com kunt vooruit-bestellen (pre-order), is een duurdere variant met een richtprijs vanaf €59.900. Dit betreft de Launch Edition. Geen verkeerde prijs wanneer je deze vergelijkt met de Tesla Model 3 Performance, welke verkrijgbaar is vanaf €69.700.

De Polestar 2 zal alleen online bestelbaar zijn. Binnenkort opent een netwerk van Polestar Spaces waar je de auto kunt bekijken en waar je een proefrit zult kunnen maken. Vanuit deze Spaces zal de Polestar ook geleverd worden.

Nog in 2019 zal de Polestar 2 gepresenteerd worden in Europa, Noord-Amerika en China. Nederland is een van de eerste landen in Europa waar de Polestar 2 zal worden geleverd, naast België, Duitsland, Noorwegen en Zweden.

 

De Polestar 2 staat ook op de Autosalon van Genève (die tot 17 maart is). Autoweek heeft hier een video gemaakt van de Polestar 2.

 

 

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search