Doe je (bijna) alles op de fiets? Dat is natuurlijk een duurzame keuze, zeker wanneer je ook nog eens voor een duurzame fiets kiest. Via GroenGeld, een B2B Platform van 100% gescreende verkopers van circulaire, sociale en groene producten, hebben we onlangs gesproken met Joep van Ginderen, oprichter van bamboefietsen.nl. Hij verkoopt én verleaset fietsen met een frame van bamboe.

Behalve dat de fietsen er bijzonder uitzien, zijn ze ook nog eens duurzaam, sterk en licht. Daarnaast help je met het kopen of leasen van een fiets mensen in Afrika. “Mijn doel is ten eerste om mensen blij te maken met een super coole fiets. Daarnaast is het leuk dat mensen in Afrika een baan hebben in plaats van dat ze afhankelijk zijn van onze ontwikkelingshulp. Handel in plaats van hulp dus! Bij iedere fiets wordt het levensverhaal van de bouwer meegeleverd! Bijvoorbeeld dat van Kasoma” vertelt Joep van Ginderen. De frames van de fietsen worden met de hand gemaakt en worden eerlijk en CO2-neutral geïmporteerd, in standaard maten en op maat gemaakt.

Natuurlijk helpen wij bij Kyotolease iedereen graag groen op weg. Wanneer je op dit moment geen duurzame auto, maar juist een fiets zoekt om je groen vooruit te bewegen, dan is een Bamboefiets misschien wel iets voor jou. De Bamboe-fiets is verkrijgbaar als ‘gewone’ stadsfiets (al dan niet elektrisch), als sportfiets, reisfiets of MTB.

Op zoek naar een duurzame fiets? Je leest meer over deze bamboefietsen via www.bamboefietsen.nl.

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search