Ook bij Peugeot zijn de ontwikkelingen van elektrische mobiliteit in volle gang. Momenteel rijdt bij Peugeot de Peugeot iOn en de Peugeot Partner al volledig elektrisch, maar hier komt volgend jaar verandering in. De nieuwe Peugeot e-208 is in aantocht!

Specificaties

100% elektrisch, met een 50kWh batterij en een actieradius van (naar verwachting) zo’n 340km volgens de WLTP normering. Dat klinkt niet verkeerd. De Peugeot e-208 geeft je de keuze uit drie rijstijlen: Eco, Normaal en Sport. In de Eco-stand optimaliseert de e-208 de actieradius, in de Sport-stand krijg je maximale kracht en koppel. Daarnaast kan je ook een remmodus kiezen, met de keuze uit gematigd en verhoogd. Wanneer je kiest voor verhoogd, remt de auto al wanneer je het gaspedaal loslaat, in de gematigde rem-stand heb je een meer vergelijkbare rijervaring als in een auto met reguliere verbrandingsmotor.

Ook de verwachte oplaadtijden zijn reeds bekend. Bij een laadpaal met éénfase aansluiting (7.4 kW) zal het volladen zo’n 8 uur duren. Heb je een driefase aansluiting (11 kW), dan duurt het slechts 5 uur en 15 minuten volgens Peugeot. Snelladen kan bij 100 kW snelladers al in 30 minuten voor 80% vol.

Peugeot gelooft in ‘nieuwe sportiviteit’ waarbij rijplezier niet langer gelinkt is aan een brandstofmotor. Daarom hebben ze ervoor gekozen de e-208 te leveren in de meer sportieve GT-uitvoering, voor een speels en stoer uiterlijk.

Elektrische Opel Corsa

Naast de Peugeot e-208 is de overkoepelende Groupe PSA, waar Opel tegenwoordig onder valt, ook bezig met de ontwikkeling van een elektrische Opel Corsa. Deze krijgt waarschijnlijk dezelfde aandrijflijn als de Peugeot e-208. Ditzelfde geldt voor de DS 3 Crossback E-Tense. Door deze modellen te voorzien van eenzelfde accupakket kunnen ze de kosten lager houden, wat weer gunstig is voor de prijs. Mooie vooruitzichten voor de elektrische automarkt!

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search