Hyundai is al sinds 2013 toonaangevend op het gebied van auto’s met waterstoftechnologie, onder meer met de in serie gebouwde ix35 Fuel Cell. Hyundai was ook de eerste fabrikant ter wereld die een waterstofauto commercieel beschikbaar maakte voor een breed publiek. De van oorsprong Zuid-Koreaanse autofabrikant blijft zich ontwikkelen en zal opnieuw een waterstofmodel gaan introduceren. Hyundai heeft ons alvast kennis laten maken met de eerste beelden van de auto, waarvan de naam pas in 2018 bekend zal worden gemaakt. Deze zal in januari onthuld worden op de Consumer Electronics Shows in Las Vegas.

Veel verder doet Hyundai haar gordijnen nog niet open. Wanneer u deze auto kunt gaan leasen is nog niet geheel duidelijk. De definitieve marktintroductie zal plaatsvinden in Korea, begin volgend jaar. Wij als Kyoto Lease zijnde zullen nog ietsjes langer geduld moeten hebben, want de nieuwe bolide zal zijn opwachting pas later in 2018 gaan maken in Europa.

Wat al wél bekend is, is dat de actieradius van de nieuwe waterstofauto er flink op vooruit gaat. De huidige Hyundai IX35 waterstof heeft een actieradius van 594 kilometer. Naar verwachting gaat het nieuwe model hier flink overheen en zal de actieradius zo rond de 800 kilometer gaan liggen. Het nieuwe model komt in aanmerking voor de 4% bijtellingsregeling.

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe Hyuandai waterstofauto!

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search