Mobiliteit en de invulling hiervan is sterk aan het veranderen. Een verschuiving van fossiele brandstof naar elektrisch is een duidelijke ontwikkeling, net als de verschuiving van eigen auto naar deelauto. BloombergNEF heeft hier onderzoek naar gedaan om de globale ontwikkelingen in het verplaatsen van mensen en goederen te voorspellen.

Aandeel elektrische personenwagens

Elektrisch rijden wordt steeds toegankelijker. Door de toenemende vraag, dalende prijzen en het groeiende aanbod, verschijnen steeds meer elektrische auto’s in het straatbeeld. De verwachting is dat het prijsverschil tussen auto’s op fossiele brandstof en elektrische auto’s afneemt totdat er geen verschil meer bestaat. BloombergNEF voorspelt dat de prijzen al gelijk zijn in de loop van 2020.

Het aandeel elektrische auto’s die worden verkocht, wordt uiteindelijk groter dan het aandeel auto’s op fossiele brandstof. In het onderzoek van BloombergNEF wordt gesteld dat in 2040 waarschijnlijk 57% van de globale personenwagen-verkoop bestaat uit elektrische modellen.


Elektrische bedrijfswagens

Ook het aandeel elektrische bedrijfswagens zal toenemen. Momenteel rijden er wereldwijd reeds 400.000 elektrische bussen en de verwachting is dat de ontwikkeling & toename van elektrische bedrijfswagens harder zal gaan vanaf 2020. In 2040 komt dit volgens BloombergNEF uit op een verkooppercentage van 56% voor de kleine elektrische bedrijfswagens en 31% elektrisch voor de middelgrote bedrijfswagens. Bedrijfswagens voor lange afstanden en vrachtwagens die zwaar belast worden, zijn minder gemakkelijk te elektrificeren. Daarom is de verwachting dat hierbij gas en waterstof een grotere rol zullen gaan spelen.

Dit zijn mooie vooruitzichten voor de groene automarkt. Wij zijn er in ieder geval al helemaal klaar voor!

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search