Eind 2020 kunnen we de introductie van de Ford Mustang Mach-E verwachten. Deze eerste elektrische Ford zal zeker niet misstaan in het EV aanbod.

De Ford Mustang Mach-E krijgt 2 batterij-varianten. De basisversie ‘standard range’ krijgt een lithium-ion accu van 75,7 kWh. De ‘extended range’ komt er met een capaciteit van 98,8 kWh.  Qua rijbereik levert dit voor de kleinere batterij volgens WLTP 450 kilometer op. De extended versie haalt volgens WLTP 600 kilometer. Dat is niet mis! Beide versies komen er met achterwiel- en vierwielaandrijving.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laden kan de Ford Mustang Mach-E met een vermogen van maximaal 11 kWh bij een 3-fase laadpaal. Snelladen kan tot 150 kW.

Allereerst komt er een Ford Mustang Mach-E First Edition in Grabber Blue Metallic Lak, Extended Range, vierwielaandrijving, panoramadak en bekleding met contrasterend stikwerk. Ook komt er op de instaplijsten ‘First Edition’ te staan. Wat de prijs zal zijn is nog niet bekend. Ford heeft wel al een richtprijs genoemd voor de instapversie, waarvoor ze verwachten €48.000 te gaan vragen. Met een 75 kWh batterij zou dit een erg mooie prijs zijn.

Onze interesse is gewekt. Die van jullie ook?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AutoWeek heeft een filmpje gemaakt van hun eerste kennismaking met de Ford Mustang Mach-E:

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search