Utility Vehicle of the Year
De Hyundai Kona Electric werd in Amerika op de autoshow van Detroit uitgeroepen tot Utility Vehicle of the Year, ofwel SUV van het jaar. De jury noemt de Hyundai Kona Electric een “betaalbare, stijlvolle en functionele SUV die perfect is afgestemd op de behoeften van klanten.” Verder vond de jury dat de volledig elektrisch aangedreven Kona Electric nieuwe maatstaven zet ten aanzien van actieradius en betaalbaarheid.

Wij zijn fan van de auto en ook bij de rest van Nederland valt hij goed in de smaak. Door de overweldigende belangstelling wordt de productie van de Kona Electric zelfs opgeschroefd om aan de grote vraag te voldoen en de levertijden beperkt te houden. Momenteel kan de levertijd door de grote vraag alsnog oplopen tot een jaar, op tijd oriënteren is dus belangrijk! In Nederland is de Kona Electric leverbaar vanaf €39.195 euro. Natuurlijk kun je hem ook leasen bij Kyotolease!


EV van het Jaar

Ook Tesla viel afgelopen week in de prijzen: Tesla’s Model X is de winnaar van de eerste EV van het Jaar-verkiezing. Deze verkiezingis georganiseerd door de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR).

De elektrische auto’s zijn beoordeeld op zaken zoals de actieradius, laadsnelheid, trekgewicht, gebruiksgemak en rijeigenschappen. De Tesla Model X wist hierbij de meeste punten te scoren, voornamelijk op zijn actieradius, laadsnelheid en het feit dat de auto maar liefst 2.268kg mag trekken. Op de tweede plek eindigde Tesla’s Model S en de Jaguar I-pace kreeg de bronze plak.

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search