De volledig elektrische Mercedes-Benz eVito is de laatste tijd al regelmatig in het nieuws geweest. Beetje bij beetje werd er meer bekend over de eerste volledig elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz. Nu is het moment eindelijk daar: de prijzen zijn bekend gemaakt en de eVito is vanaf nu ook te bestellen!

Prijs eVito

De elektrische bestelwagen is te koop vanaf €46.720,-. Hiervoor krijg je een wagen die over een 41,4 kWh sterk accupakket beschikt (met een actieradius van 149-160 km volgens de NEDC-testmethodiek). Verder heeft de eVito een vermogen van 84 kW en 300 Nm koppel. De actieradius kan verder verbeterd worden door de auto voor vertrek alvast op temperatuur te brengen terwijl hij nog is aangesloten aan de lader.

 

Aan ruimte geen gebrek

De nieuwe bestelwagen komt beschikbaar in twee verschillende lengtes: 5.140 mm en 5.370. Het laadvermogen hierbij is 1.073 kg en 1048 kg en de laadruimte loopt uiteen van 6,0 tot 6,6 kubieke meter. Verder ligt de accu onder de laadvoer, waardoor dit niet ten koste gaat van de laadruimte.

Lage onderhoudskosten

Het voordeel van een volledig elektrische bestelwagen is, behalve dat je natuurlijk meedraagt aan een groenere wereld, de onderhoudskosten gering zijn. Omdat de auto op de motor afremt, slijten de remmen minder snel. Verder is het niet nodig om de olie en filters te vervangen en kunnen bedrijven een subsidie aanvragen voor de aanschaf van de wagen. Dat is de hogere aanschafprijs zeker wel waard!

eVito Launch Edition

Natuurlijk kan een speciale Launch Edition van de eVito niet missen! Deze is rijk uitgerust met o.a. airco, navigatie, achteruitrijcamera, comfortbestuurdersstel en een 8 meter lange laadkabel. Daarnaast krijg je er 4 jaar onderhoud bij. De Launch Edition is er vanaf €46.720 (exclusief BTW/BPM) voor de korte versie.

De elektrische eVito is vanaf nu te bestellen!

 

Vraag een offerte aan voor de eVito

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search