Eind 2019 wil Volkswagen de productie van de 100% elektrische Volkswagen ID. in gang zetten. Voor de ID. heeft Volkswagen grootse plannen die betrekking hebben op de gehele levenscyclus. Dit heeft te maken met de duurzaamheidsstrategie van Volkswagen. De nieuwe Volkswagen ID. zal volgens deze strategie zonder uitstoot geproduceerd, gebruikt en gerecycled worden (mits er wordt geladen met groene stroom). Dit willen ze niet alleen met het introductiemodel van de ID.-lijn, maar ook met de opvolgende modellen realiseren.

Groene stroom

Groene stroom speelt een grote rol bij een CO2 neutrale levenscyclus. Daarom wordt in de fabriek waar de ID. geproduceerd zal worden, in Zwickau, enkel gebruik gemaakt van duurzame stroom. Daarnaast wordt geïnvesteerd in gecertificeerde milieubeschermingsprojecten ter compensatie voor de onvermijdbare CO2-uitstoot. Op deze manier belooft Volkswagen een CO2 neutraal productieproces.

CO2 neutraal

Wanneer de Volkswagen ID. in gebruik is, rijdt deze CO2 neutraal, zolang de auto door de berijder wordt opgeladen met groene stroom. Om de berijder hierbij te ondersteunen, biedt Volkswagen zelf ook laadabonnementen aan met groene stroom.

Recyclen

Om de levenscyclus ook groen af te kunnen sluiten, is het grootste deel van de ID. te recyclen. Ook een van de belangrijkste onderdelen, de hoogvoltaccu, hoopt Volkswagen tot 97% te kunnen recyclen. Om dit te realiseren roepen ze ‘second-life’ oplossingen in het leven zoals een powerbank voor elektrische auto’s en maken ze gebruik van een speciale recycling faciliteit in Salzgitter, Duitsland.

 

 

Een mooi streven van Volkswagen, om deze nieuwe, elektrisch aangedreven, lijn compleet CO2 neutraal in te willen zetten. We kijken uit naar het eerste model, de Volkswagen ID. en de Volkswagen ID. Crozz, ID. BUZZ en ID. VIZION die hierop volgen in de komende jaren!

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search