Auto van de zaak? 4 procent bijtelling voor volledig elektrische auto’s!

Als je een auto van de zaak hebt en deze ook privé meer dan 500 kilometer per jaar gebruikt betaal je bijtelling. Daar kom je niet onderuit, maar het kan wel voordeliger door volledig elektrisch te gaan rijden. Hieronder zie je de bijtellingspercentages voor de komende jaren op een rij.

Bijtelling CO2-uitstoot 2017 2018 2019 2020
Volledig elektrisch 0 g/km 4% 4% 4%* 4%*
Overig > 0 g/km 22% 22% 22% 22%

*Het verlaagde bijtellingspercentage geldt tot 50.000 euro van de catalogusprijs. Is je auto duurder? Dan betaal je 22 procent. Voor elektrische auto’s met alleen een waterstofmotor geldt dit niet.

Handig om te weten: deze percentages gelden voor een periode van zestig maanden, vanaf het moment dat voor het eerst een kenteken voor de auto is afgegeven. Het percentage blijft hetzelfde als de auto van eigenaar wisselt of als een andere werknemer de auto gaat gebruiken.

TIP: Heb je een auto waarvoor voor het eerst een kenteken is afgegeven voor 2014? Dan hoef je misschien minder bijtelling te betalen. Kijk daarvoor op de website van de Belastingdienst.

Aanschafbelasting gaat omlaag
Lease je geen auto, maar koop je er zelf eentje? Dan gaat een deel van het aankoopbedrag naar de overheid via de BPM . Wat je precies betaalt, hangt af van de hoeveelheid CO2 je auto uitstoot. Voor een volledig elektrische auto hoef je in 2018 tot en met 2020 geen BPM te betalen. Je leest er meer over op de site van de Belastingdienst.

Naast het feit dat een elektrische rijden dus milieuvriendelijk is, heb je ook een lagere bijtelling en betaal je geen BPM. Een win-win-situatie dus!

 

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search