Het is zo ver! De Volkswagen ID.3 mag gezien worden. Gisterenavond is de Volkswagen ID.3 bekend gemaakt tijdens de Volkswagen Group Night op de autobeurs IAA in Frankfurt.

Specificaties

De Volkswagen ID.3 krijgt 3 verschillende accupakketten:

  • 45 kWh (330 km volgens WLTP)
  • 58 kWh (420 km volgens WLTP)
  • 77 kWh (550 km volgens WLTP)

Bij het kleinste accupakket kan maximaal worden geladen op één fase met 7,2 kW of 50kW bij een snellader. De versie met het grootste 77 kWh accupakket kan 3 fasen laden met maximaal 11 kW en kan ook sneller snelladen tot maximaal 125 kW. De kans is aanwezig dat ze sneller laden bij de kleinste batterij wel als optie zullen gaan aanbieden. Helaas is het nu nog even wachten op meer informatie over de uitvoeringen en (standaard) uitrusting.

Levering

Vooruitbestellen van de Volkswagen ID.3 1ST was al mogelijk, maar de eerste plekken zijn reeds gevuld. Je kan nog wel een plekje op de wachtlijst reserveren. De ID.3 1ST heeft het mid range accupakket met een capaciteit van 58 kWh en verwachting is dat de vanaf-prijs onder de €40.000 komt te liggen. Deze ID.3 1ST wordt verwacht in de tweede helft van 2020. Later worden ook de basisuitvoering en de long range versie verwacht. Dit zou best 2021 kunnen worden.

CO2 Neutraal

In de Volkswagen ID.3 rijd je niet alleen duurzaam, ook de productie is volledig CO2-neutraal. Bij Volkswagen hebben ze hier speciaal de fabriek voor ingericht en wordt van materiaal tot eindproduct rekening gehouden met de uitstoot. Om compleet CO2-neutraal te kunnen zijn, wordt de onvermijdelijke uitstoot gecompenseerd in de vorm van klimaatbeschermingsprojecten.

Looks

Natuurlijk is het uiterlijk van de auto ook niet onbelangrijk. De Volkswagen ID.3 heeft ongeveer het formaat van een Golf, maar oogt ruimer in de binnenkant door minimalisme en het open-space interieur. Volkswagen belooft ook ruime keuze in kleuren en sferen om de ID.3 helemaal naar smaak samen te kunnen stellen.

 

AutoWeek heeft al een filmpje gemaakt over de Volkswagen ID.3:

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search