Eind 2019 kunnen we de nieuwe Renault ZOE verwachten. Het huidige model krijgt verschillende upgrades voor een sterkere positie in de groeiende elektrische automarkt.

Grotere accu
Waar de huidige Renault ZOE nog een rijbereik heeft van zo’n kilometer volgens de WLTP-normering, zal dit voor de nieuwe Renault ZOE 390 kilometer zijn op een volle 52kWh batterij. In de praktijk zal dit zich waarschijnlijk vertalen naar een gemiddeld rijbereik van zo’n 275 kilometer in de winter en 375 kilometer in de zomer.

Snelladen
Daarnaast kan de nieuwe Renault ZOE naast 3-faseladen ook snelladen met maximaal 50kW. Dit betekent dat je aan een reguliere 3-fase laadpaal (thuis of openbaar) in 3 uur weer van 0 tot 100% volgeladen kunt zijn en dat je bij snelladers met een snelheid van 240 kilometer rijbereik per uur kunt laden.

 

Design
Het ontwerp van de nieuwe ZOE is herkenbaar. Het design is iets strakker en de lampen zijn full-LED, met dynamische knipperlichten. Voor de bekleding is vanaf een bepaald uitrustingsniveau gekozen voor gerecyclede materialen (gerecycled garen, plastic afval en afgedankte autogordels) en aan het dashboard is een 9,3 inch staand touchscreen toegevoegd, zoals in andere modellen van Renault, met Apple Car Play en Android Auto.

De prijzen van de nieuwe ZOE worden waarschijnlijk binnen enkele maanden bekend gemaakt. Tot nu toe klinkt het ons in ieder geval goed in de oren!

Hieronder een sneakpreview van AutoRAI TV over de nieuwe Renault ZOE:

 

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search