Na de Hyundai Kona Electric en Kia e-Niro, volgt ook de Kia Soul met een 64kWh batterij. In Europa wordt de nieuwe Kia Soul enkel 100% elektrisch geleverd en krijgt de nieuwe benaming ‘Kia e-Soul’.

Specificaties

Door het nieuwe accupakket krijgt de Kia e-Soul een actieradius van 452 kilometer volgens de WLTP normering. Dat is behoorlijk meer dan de Kia Soul met 27kWh batterij, die in de praktijk zo’n 150 à 200km rijbereik heeft. Naast de 64kWh batterij wordt ook, net zoals bij de Hyundai Kona electric en Kia e-Niro, een Kia e-Soul met 39,2kWh batterij verwacht. Deze heeft een rijbereik van 277km volgens de WLTP-norm. Beide e-Souls kunnen met een 100 kW snellader in 42 minuten weer tot 80 procent worden opgeladen.

Niet alleen het accupakket is nieuw, op de Kia e-Soul kan je ook nieuwe technische snufjes verwachten die het rijgevoel of rijbereik optimaliseren. Daarnaast heeft de Kia e-Soul meer interieurruimte ten opzichte van de ‘oude’ Soul, doordat hij iets langer is en neemt de wielbasis iets toe. De bagageruimte neemt hierdoor bijna 142 liter toe, wat neerkomt op 674 liter.

Autosalon van Genève

Tijdens de Autosalon van Genève (7-17 maart) wordt de Kia e-Soul gepresenteerd. We kunnen hem naar verwachting in de tweede helft van 2019 in Nederland verwachten. Wij zijn benieuwd!

 

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search