De volledig elektrische Mercedes-Benz EQC 400 MATIC is al een tijdje te bestellen en naar verwachting worden in oktober de eerste bestellingen afgeleverd. Een mooi moment dus om wat meer informatie te delen over dit model!

Comfort

Uit verschillende bronnen horen we positieve geluiden over de comfortabele rijervaring. Drempels en bulten worden keurig gedempt, vanwege goede geluidsisolatie is het heerlijk stil in de auto en de stoelen zijn fijn naar wens in te stellen. Het infotainmentsysteem is praktisch en werkt prettig en er is voldoende ruimte om met een lengte van 1,85 meter, ook achterin lekker te zitten. De achterbank kan volledig worden neergeklapt. Handig wanneer je veel laadruimte nodig hebt.

 

Rijbereik

De Mercedes EQC heeft een 80kWh batterij, die voor een actieradius van 417km (WLTP) zorgt. In de praktijk moet je uiteraard rekening houden met verschillende factoren die effect hebben op het verbruik. Gemiddeld kom je in de winter zo’n 300 kilometer en in de zomer zo’n 400 kilometer ver. Hieronder een overzichtje van het rijbereik in de praktijk.

Het rijbereik is zeker niet verkeerd voor een auto van 2.495 kg. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de laadsnelheid. Mercedes heeft niet gekozen voor 3-faseladen, waardoor de EQC (net zoals bijvoorbeeld de Jaguar I-Pace) een stuk minder snel kan laden dan een Tesla of een Audi e-Tron, die wel 3-fase kan laden. Aan een openbare of thuislaadpaal kan de Mercedes EQC maximaal laden met 7.4kW, waarmee hij binnen een kleine 13 uur is volgeladen van 0 tot 100%. Bij een snellaadpaal kan de Mercedes EQC maximaal met 100kW snelladen, waarbij je per uur zo’n 430 kilometer bij zou kunnen laden.

Prestaties

Vermogen: 408 pk
Koppel: 760 Nm
Van 0 tot 100 km per uur: 5,1 seconden
Topsnelheid: 180 km/u

Electric Intelligence

De Mercedes EQC is het eerste model van de elektrische EQ lijn. EQ staat voor Electric Intelligence en gaat verder dan alleen elektrische auto’s. Denk hierbij aan oplaadservices, wallboxen (laadpalen) en energieopslagunits. Een volgend model onder dit submerk van Mercedes is reeds in aantocht. De Mercedes EQA. Deze wordt in 2020 verwacht.

 

Kortom: Comfort en kwaliteit in een groen jasje. De Mercedes EQC is een mooie uitbreiding van het aanbod bij Mercedes. Neem gerust contact met ons op bij interesse!

 

Hieronder een filmpje van AutoRAI over de nieuwe Mercedes-Benz EQC

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search