Meestal hebben we het in onze nieuwsberichten over personenwagens. Niet heel raar misschien, omdat hierin ook al veel meer gebeurt op het gebied van duurzame mobiliteit en er ook al meer vraag is naar bijvoorbeeld elektrische personenwagens. Dit betekent natuurlijk niet dat er niets gebeurt in duurzaam bedrijfswagen-land. Zo is Renault druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe versie van de Renault Kangoo Z.E.

Nieuw design

De huidige Renault Kangoo Z.E. is, samen met de Nissan Leaf e-NV200, de beste 100% elektrische bestelbus op de (Nederlandse) automarkt. Het is dan ook niet gek dat van beide modellen een nieuwe versie in ontwikkeling is. Renault heeft al een tipje van de sluier opgelicht en laat ons het design van de buitenkant zien. Wat opvalt is de met glas bedekte grille en de LED-lichtstreep die beide koplampen verbindt en het logo omringt. Dit design komt ook terug aan de achterkant van de bestelbus.

Meer informatie over het interieur of de elektrische aandrijflijn heeft Renault nog niet vrijgegeven. De huidige elektrische Kangoo heeft een rijbereik in de praktijk van tussen de 100 en 150 kilometer in de winter en tussen de 150 en 200 kilometer in de zomer. We zijn benieuwd of de nieuwe Renault Kangoo Z.E. een grotere batterij krijgt.

2019 – Show-car Kangoo Z.E. Concept

Derde generatie Kangoo

In 2020 komt deze nieuwe, derde generatie van de Kangoo op de markt. Of er ook weer een personenbus-versie zal worden geproduceerd is nog niet bekend.
Naast de Renault Kangoo Z.E. is Renault ook bezig met een nieuwe versie voor de Renault Master, waar ook weer een elektrische Z.E. variant van zal uitkomen. Ook is een nieuwe versie van de Nissan E-NV200 in ontwikkeling.

We houden jullie op de hoogte!

 

 

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search