De XC90 is de eerste exponent van een nieuwe generatie Volvo’s en daarmee tevens onze nieuwe standaard op het gebied van technologie, veiligheid en Scandinavisch design. Hij is dus niet voor niets bekroond tot Zakenauto van het Jaar. Het juryrapport wijst op het innovatieve karakter en prijst het comfort en de rijeigenschappen. Ook zijn er complimenten voor zijn uitstraling en de kwaliteit van het dealernetwerk. Een mooie beloning voor jaren ontwikkeling

Naast de twee dieselmotoren en benzinevariant heeft de XC90 ook een Plug-in Hybrid uitvoering, de T8 Twin Engine. Deze standaard achttrapsautomaat met een vermogen van 407 pk heeft drie verschillende driving modes. In de stand Hybrid schakelt de auto automatisch tussen  het inzetten van de twee liter, vier cilinder Drive-E motor en de elektrische motor. Met de modus Pure Electric kun je zo’n 40 kilometer puur elektrisch rijden en in de Power Mode wordt aandrijving van de elektrische en conventionele motor gecombineerd.

Je eigen stijl
Nadat je een keuze gemaakt hebt uit de uitvoeringen Momentum, Inscription of R-Design kun je de XC90 ook naar je hand zetten met diverse accessoires en twee stylingsets. Kies voor de Skidplate stylingset en upgrade je XC90 met Tech Black Matt sierlijsten, roestvrijstalen skidplates, sierframes voor, geïntegreerde uitlaten en geïntegreerde running boards met verlichting.

The new Volvo XC90, exterior

The new Volvo XC90, exterior

The new Volvo XC90, exterior

The connector for the all-new Volvo XC90 Twin Engine charge cable is located above the left front wheel arch.

 

Vraag direct een offerte aan

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search