Elektrisch

Elektrische auto’s (Battery Electric Vehicle) winnen snel aan populariteit in Nederland. Naast de milieutechnische voordelen zijn ook de fiscale voordelen een reden om over te stappen op deze nieuwe manier van rijden. Kyotolease is dé expert op gebied van elektrische auto’s leasen.

Actieradius

De actieradius van een voertuig is simpel gezegd de afstand die het voertuig kan afleggen zonder tussentijds van buitenaf energie toe te voegen. De eerste generatie elektrische auto’s had gemiddeld 160-250 km actieradius op papier. De ontwikkeling van elektrische auto’s gaat hard, en ondertussen zijn er al veel elektrische modellen met een grotere batterij, waardoor je rijbereik een stuk groter is. Denk hierbij bij een middenklasse elektrische auto aan zo’n 300km in de winter en 400km in de zomer. Weten welke auto het beste bij je autogebruik past? Vul onze Quickscan groen rijden in en krijg vrijblijvend advies!

Kosten

De kosten per kilometer verschillen per model en per toegepaste techniek in de auto. Gemiddeld liggen de energiekosten tussen de € 0,02-0,04 per kilometer bij thuisladen. Bij het laden bij een openbare oplaadpaal is de prijs afhankelijk van de leverancier van de paal en stroom.

Thuisladen

Het is mogelijk om te kiezen voor een laadpaal thuis, waardoor je gemakkelijk thuis kunt laden. Wij brengen je graag in contact met een van onze partners

Bedrijfswagens

Ook elektrisch rijden met een bedrijfswagen is mogelijk. Ga voor meer informatie naar onze bedrijfswagen-pagina.

Wanneer kiezen voor elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is geschikt voor iedereen die tussen de laadbeurten door niet meer dan zo’n 300km wil rijden. Door het tal aan snellaadpunten van o.a. Fastned is elektrisch rijden tegenwoordig ook goed te doen wanneer je soms langere afstanden rijdt. Je kunt op veel plaatsen langs de snelweg stoppen om te snelladen, waardoor je gemiddeld na zo’n 20-30 minuten weer 100km kunt rijden.

Voordelen van elektrisch rijden

 • Beter voor het milieu. Geen directe uitstoot: CO2 uitstoot, fijnstof en andere schadelijke stoffen.
 • Groene stroom is zelf op te wekken met zonnepanelen of via een groene stroomleverancier.
 • 8% bijtelling (tot €45.000) i.p.v. 22% bijtelling over de gehele waarde.
 • Het rijcomfort van de elektrische auto is optimaal: snel optrekken, geen schakelmomenten, vrijwel geen rijgeluid en minimaal onderhoud
 • Geen tankkosten, maar (voordeligere) laadkosten.
 • Elektrisch rijden wordt gestimuleerd door de overheid
 • Er bestaan speciale subsidieregelingen voor de aanschaf van elektrische auto’s in grotere steden als Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Extra voordelig, want deze subsidie kan meegenomen worden in uw leasebedrag!

 Nadelen van elektrisch rijden

 • Actieradius:
  • Op één elektrische acculading kunnen minder kilometers worden gereden dan een reguliere benzine/diesel tank.
  • Laden duurt langer dan tanken
  • Aanschafsprijs elektrische auto zelf is relatief hoog tov benzine/diesel.

Toch zijn bovengenoemde nadelen eenvoudig op te lossen. Via Fastned of andere snellaadpunten. De aanschafprijs van een elektrische auto mag dan hoger liggen, maar dit kan op termijn worden gecompenseerd door het besparen op brandstofkosten en bijtelling.

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search