De trend voor de zakelijke rijder

 In Nieuws

De belangrijkste trend voor de zakelijke rijder is uiteraard de voortdurende opkomst van elektrisch rijden. Niet alleen de lagere bijtelling is van belang. Ook het duurzame karakter van een elektrische auto wordt steeds belangrijker voor de uitstraling van bedrijven.

Dit jaar zal, in alle prijscategorieën en ook bij de bedrijfswagens, een verdere uitbreiding van het aanbod te zien zijn. Veelbelovend zijn SUV’s als de VW ID.4 en de Skoda ENYAQ iV. Maar wij merken ook dat er een groeiende vraag is naar laaggeprijsde compacte elektrische modellen. Elektrische auto’s hebben al een marktaandeel van 16,3% en dit zal zeer waarschijnlijk snel gaan toenemen. Qua prijs groeien benzineauto’s en elektrische auto’s snel naar elkaar toe. Omdat de total-cost-of-ownership van een EV lager is (leaseprijs, bijtelling, BTW-kosten privégebruik, laadkosten etc.) wordt elektrisch leasen steeds aantrekkelijker.

Natuurlijk spelen bij inzet van een elektrische leaseauto ook subsidies als de MIA (milieu-investeringsaftrek) een rol. Ook omdat een enkele grote gemeenten in 2025 of eerder emissievrije zones voor stadslogistiek willen invoeren, neemt de vraag naar elektrische bestelwagens toe. En wij kunnen die snel leveren, in elke maat en vrijwel elke prijsklasse!  Onze lease-adviseurs en accountmanagers kunnen u daarover perfect adviseren!

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies bij groene autokeuze:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search